Ingrediente: 250 g zahăr, 250 g ulei, 1 cană morcov ras, 1 cană măr ras, 1/2 cană stafide, 1/2 pahar suc de portocale, 3 căni făină, 1 linguriţă bicarbonat, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă scorţişoară, 1/3 pahar coniac, 1 linguriţă coajă de portocală rasă
Mod de preparare: Punem stafidele în sucul de portocală. Cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt şi bicarbonatul stins în puţin oţet. Batem bine zaharul cu uleiul şi adăugăm făină, scorţişoară, stafidele, morcovul, mărul, coniacul şi coajă de portocală. Amestecăm totul energic, cu ajutorul unei linguri de lemn. Ungem tava şi aşternem o hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă şi îl punem la cuptor la foc mediu. Îl lăsăm 15 minute să se răcorească în tavă. După 15 minute se scoate din tava şi se feliază.