Echipele Primăriei Botoşani continuă campania de demolare a construcţiilor ilegale care ocupă domeniul public. În această dimineaţă, o echipă coordonată de viceprimarul Marian Murariu, din care au făcut parte poliţişti locali, funcţionari de la Serviciul patrimoniu şi muncitori de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, a ajuns pe strada Muncel, acolo unde de mai mulţi ani o suprafaţă din domeniul public era ocupată de câteva construcţii metalice. Botoşăneanul care folosea acele clădiri drept depozite pentru diferite materiale a realizat şi un gard metalic prin care a îngustat strada. El a scris pe pereţi şi anunţuri vizând interzicerea depozitării deşeurilor, culmea, ca fiind din partea primăriei.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Aici a funcționat o bodegă de cartier. După revoluție acest chioșc a fost preluat de o firmă care a funcționat câțiva ani și care și-a plătit concesiunea la timp la Primărie. Ulterior această firmă a încercat să vândă chioșcul unei persoane fizice, dar nu și-au perfectat actele la notariat. Practic, utilizatorul chioșcului nu avea acte legale, iar de 10 ani de zile nu se plătește concesiune pe acest teren. Firma care a deţinut chioşcul a intrat în faliment, după care am aflat că a fost şi radiată de la Registrul Comerţului”, a explicat Marian Murariu.
Potrivit edilului, în ultimii ani, primăria a primit mai multe sesizări de la botoşănenii din zonă, nemulţumiţi că strada, care şi aşa este în pantă şi foarte îngustă, mai este ocupată şi de construcţii ilegale.
„Pe lângă chioșcul inițial, dumnealui a construit un al doilea și a făcut o împrejmuire care a obturat mai bine de jumătate din lățimea drumului. Strada fiind pietruită și cu o pantă foarte mare, iarna este foarte greu de circulat. Dacă se întâlnesc două mașini din sensuri opuse, traficul nu se poate realiza din cauza construcțiilor ilegale ale acestui cetățean”, a explicat viceprimarul, adăugând că în ultimii ani au fost parcurse toate procedurile, conform legii.
Prin intermediul Poliției Locale, cel care susţinea că este proprietarul clădirilor respective a fost somat și amendat de-a lungul anilor, pentru ocuparea ilegală a domeniului public.
„Dumnealui a venit la un moment dat și ne-a spus că vrea să construiască o biserică în locul fostei bodegi, în spate fiind și o toaletă. Nu știu cum ar fi putut să construiască, fără aprobarea Mitropoliei. Au fost diverse motive pe care le invoca pentru a putea tergiversa și amâna această dezafectare”, a mai spus Marian Murariu.
Echipa primăriei a trecut astăzi la dezafectarea acelor construcţii şi la transportul materialelor rezultatele la sediul DSPSA. Toate materialele şi bunurile ridicate din zonă vor fi ţinute 30 de zile, iar dacă proprietarul nu le va revendica, vor fi valorificate. Suprafaţa ocupată din domeniul public era de 239 de metri pătraţi.
După eliberarea domeniului public, viceprimarul a promis că vor fi făcute lucrări la stradă, pentru ca la vreme de ploaie pietrişul din zonă să nu mai fie angrenat de apa pluvială şi scos pe strada Împărat Traian.
Campania demarată de municipalitate a fost salutată de foarte mulţi botoşăneni care cer să fie luate măsuri cu cei care se consideră stăpâni pe domeniul public.