O întreagă armată de poliţişti, medici, operatori 112 au fost puşi pe jar în urma unui apel făcut de o copilă la serviciul de urgenţe. Din fericire, situaţia nu a semănat cu cea din „Caracal”, instituţiile statului au dat de fată, însă finalul i-a luat prin surprindere pe toți.
Sâmbătă, la serviciul 112 s-a primit un apel de la o minoră de 15 ani. Tânăra le-a spus operatoarelor că este gravidă şi o doare foarte tare burta, după care apelul a fost încheiat de ea. Operatorii de la 112 şi de la Ambulanţă au încercat apoi de mai multe ori să o contacteze pe tânără şi să afle starea ei, precum şi o locaţie de unde să fie luată de o ambulanţă. De mai multe ori, aceasta răspundea la telefon, însă nu mai spunea nimic.
Din acest motiv, cadrele medicale au decis să alerteze şi Poliţia, luându-se în calcul orice variantă, astfel începând o căutare asiduă a poliţiştilor. Adresa furnizată de tânără în sistemul 112 figura în Tulbureni, astfel că poliţia şi cadrele medicale au mers la adresa respectivă. Care era a ei, însă tânăra nu mai locuia acolo, ci doar tatăl ei, care le-a spus oamenilor legii că fata nu mai locuia de mult timp acolo, din cauza divorţului în care acesta era cu mama ei şi era posibil ca fata să locuiască în cartierul Primăverii.
Un alt vecin le-a spus poliţiştilor că fata ar locui cu concubinul ei undeva în Roşiori. Astfel, mai multe echipaje de poliţie au fost trimise şi în cartierul Primăverii, dar şi în Roşiori. Toate acestea în timp ce operatorii de la 112 încă încercau să ia legătura cu ea prin telefon, până când au primit căsuţa vocală de pe respectivul număr.
Într-un târziu, după mai bine de patru ore de căutări, tânăra a fost localizată de Poliţie în Roşiori. Oamenii legii au solicitat o ambulanţă, care a preluat-o pe tânără, însă, spre surprinderea tuturor, aceasta nu era gravidă şi nici nu avea vreo durere. „Pacienta a fost transportată cu ambulanţa la Pediatrie şi la Maternitate, unde a fost supusă mai multor controale amănunţite de specialitate, sarcina fiind infirmată. Ulterior aceasta a fost direcţionată către Secţia de Psihiatrie pentru un consult de specialitate.”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.
Cazul, care a solicitat trimiterea în teren a mai multor echipaje de poliţie, va ajunge în atenţia celor de la Protecţia Copilului. „Cele sesizate nu s-au confirmat, urmând a fi informat DGASPC. Nu au fost constatate aspecte penale sau contravenționale.”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.
Foarte multe apeluri la 112 sunt false, ceea ce a și dus probabil la modul în care sunt tratați cei care apelează numărul de urgențe. Deși există mijloace de stopare a acestui fenomen, inclusiv sunt prevăzute pedepse legale pentru cei care sună nejustificat la serviciul de urgență, aproape nici un „glumeț” nu pățește nimic, vizavi de sancțiuni sau alte măsuri legale.