Ingrediente: 500 gr carne tocată pui, 500 gr smântână 20%, 100 gr orez, 1 ou, ceapă, sare, piper, foi dafin, cuişoare
Mod de preparare: Punem carnea tocată într-un vas. Adăugăm orezul fiert pe jumătate, oul, sarea şi piperul. Omogenizam compoziţia. Cu mâinile umede modelăm perişoarele şi le aşezăm pe o tavă. Punem apa şi sărea într-o oală şi dăm în clocot. Când clocoteşte adăugăm perişoarele. Le lăsăm 2-3 minute să fiarbă apoi le scoatem. Încingem ulei într-o cratiţă, adăugăm o frunză de dafin şi o ceapă în care am înfipt câteva cuişoare. Lăsăm pe foc până îşi eliberează aromele apoi le îndepărtăm. Adăugăm cu grijă smântâna şi omogenizăm. Adăugăm perişoarele, asezonăm cu sare şi piper şi dăm în câteva clocote. Când sosul este scăzut oprim focul. Servim cu pătrunjel verde.