Ingrediente: 200g de unt, 300g de zahăr, 4 ouă, 250g de făină, 2 linguriţe rase de praf de copt, un plic de zahăr vanilat, 150g de zmeură, 100 ml de apă, coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare: Amestecaţi untul moale, 200g de zahăr şi plicul de zahăr vanilat. Încorporaţi treptat ouăle (câte unul). Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt. Transferaţi jumătate din aluat în tava unsă cu unt. Aşezaţi jumătate din zmeură pe suprafaţa lui. Acoperiţi complet primul strat de fructe cu aluatul rămas. Răspândiţi fructele rămase pe suprafaţa prăjiturii. Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C. Între timp pregătiţi siropul: puneţi apa, zahărul rămas şi coaja rasă de lămâie într-un ibric. Încălziţi-le până când zahărul se va dizolva. Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. Apoi, înţepaţi-o astfel încât să realizaţi orificii în profunzimea ei. Însiropaţi-o cu siropul de lămâie.