În unele zone, Cimitirul Eternitatea seamănă din ce în ce mai mult cu o junglă. Văzând că vegetaţia crescută pe unele morminte acoperă crucile şi monumentele funerare, mulţi botoşăneni au solicitat edililor să ia măsuri. Una dintre persoanele nemulţumite s-a adresat Avocatului Poporului arătând că „este o vegetaţie abundentă în Cimitirul Eternitatea”. „Chiar astăzi am răspuns Avocatului Poporului şi am explicat că, potrivit regulamentului de administrare a cimitirelor, noi ne ocupăm de salubrizarea aleilor principale şi secundare. Eu trec zilnic prin cele două cimitire şi vă confirm că echipele noastre îşi fac treaba. Mai mult, au tăiat vegetaţia şi din Cimitirul Eroilor Ruşi şi Cimitirul Eroilor de la Pacea. Noi putem lucra şi pro bono câteva zile, pe anumite parcele, dar dacă ne apucăm să cosim săptămânal, trebuie să angajăm oameni pentru ceva ce nu suntem plătiţi”, a declarat Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv.
Oficialul a explicat că obligaţia muncitorilor societăţii este aceea de a întreţine aleile principale şi secundare, nu de a face curăţenie şi pe morminte. „Fiecare familie care are concesionat un loc în cimitir trebuie să cureţe respectivul mormânt şi să taie vegetaţia crescută acolo. Noi nu avem suficienţi muncitori pentru a-i pune să dea cu moto coasa peste toate mormintele neîngrijite”, a adăugat directorul general al Urban Serv.
Potrivit acestuia, concesiunea pe un loc de veci pe zece ani este de 176 de lei. „Deci noi avem 17 lei pe an şi 1,7 de lei pe lună. Am luat decizia să facem un tarif pentru îngrijire morminte concesionate şi omul dacă vrea să vină să plătească pentru a ne ocupa noi de curăţenie, să o facă”, a mai spus Bogdan Buhăianu. Pentru a putea fi aplicat noul tarif pentru îngrijire morminte este necesară modificarea regulamentului de administrare cimitire, modificare care poate fi făcută prin votul consilierilor municipali.