Ingrediente: o ţelină, 4 lămâi, o ceapă, 3 morcovi, 150 gr orez, 1 piept de pui, pătrunjel, mărar, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, 500 gr smântână, 5 gălbenuşuri de ou
Mod de preparare: Pieptul de pui se pune la fiert. Tocăm morcovul, ceapa, ţelina, pătrunjelul şi mărarul. După ce pieptul de pui este fiert se lasă la răcit. Într-o oală încingem uleiul de măsline şi călim în el ceapa, ţelina şi morcovul. Tocăm carnea de pui. Peste legumele din oala adăugaţi mare parte din supa de pui făcută anterior. Mai lăsaţi să clocotească un pic şi adăugaţi puiul. Apoi puneţi orezul. Puneţi smântâna într-un bol şi înglobaţi gălbenuşurile. Apoi adăugaţi zeamă de la două lămâi şi două polonice de zeamă de la pui. După ce orezul este fiert şi aţi condimentat cu sare şi piper, ea trebuie să se răcească. Când ciorba este la temperatura potrivită puteţi adăuga peste ea sosul. Amestecaţi bine şi adăugaţi verdeaţa tocată. Se serveşte fierbinte cu două felii de lămâie în fiecare porţie