Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2 morcovi, o conopidă mică, 4 felii de caşcaval, 1 legătură de pătrunjel, 1 ceapă verde, 1 cană pesmet, 1 lingură de unt, sare, ulei, piper, 3 căţei de usturoi, 3 linguri muştar, 1 legătură de pătrunjel, 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare: Legumele se fierb bine, apoi se pasează. Ceapă se taie mărunt şi se încorporează în piureul de legume, apoi se adaugă condimentele şi verdeaţa tocată. Pe un tocător mai mare întindeţi piureul de legume cu un sucitor. Decupaţi cu un pahar piureul şi puneţi în mijlocul cercului format caşcaval râs. Apoi, strângeţi aluatul în palme astfel încât să obţineţi nişte crochete rotunde. La final tăvăliţi-le prin pesmet. Se prăjesc în uleiul încins bine, în care se adaugă unt. Usturoiul se pisează şi se amestecă bine cu muştarul şi pătrunjelul tocat. Se adaugă apoi smântână amestecând continuu. Se sărează la sfârşit. Crochetele se vor servi pe un platou alături de bolul cu sosul de muştar.