Ingrediente: 4 cartofi, 1 dovlecel, 100 gr fasole verde, 2 morcovi, o jumătate de conopidă, o ţelină, 4 roşii, 1 ardei gras, un sfert de varză, pătrunjel, 100 ml bulion, 1 pahar ulei, sare, piper
Mod de preparare: Curăţăm mai întâi legumele de coajă şi le spălăm. Cartofii şi dovlecelul se taie în cubuleţe, morcovii şi ţelina în fâşii subţiri, varza fideluţă, conopida, fasolea şi ardeiul în bucăţele. Ceapă se toacă ca pentru gătit. Decojim roşiile cubuleţe. Punem ceapa la călit în ulei încins. O lăsăm la foc mic până devine sticloasă. După ce se căleşte adăugăm restule legumelor peste şi amestecăm bine. Adăugăm un pahar de apă, sare şi piper şi acoperim oala. Mai lăsam pe aragaz cam 15 minute să se înmoaie legumele. Preîncălzim cuptorul. Dăm oală de pe foc, adăugăm bulionul şi un pic de verdeaţă. Punem la cuptor cam pentru 30 de minute.