Schimbări în echipa de inspectori şcolari botoşăneni. Acestea au fost decise vinerea trecută, în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Trei inspectori au făcut cerere pentru a reveni la catedră deşi, potrivit legii, la expirarea mandatului de patru ani, aceştia mai putea lucra în cadrul IŞJ încă un an. Au dorit să revină la catedră Nadia Guluţă (fizică – chimie), Mihaela Filip (istorie – geografie) şi Paul Bilocopetiuc (învățământ particular). A plecat din IŞJ şi Dragoş Cristea (management instituţional). Acesta şi-a înaintat demisia pe 14 iunie, solicitând încetarea detaşării. „Aceste decizii au fost luate de comun acord. Este decizia dumnealor şi o respect. Le mulţumesc pentru întreaga activitate, Sigur, ştiam şi eu, ştiau şi ei că le expiră mandatul (în cazul inspectorilor Nadia Guluţă, Mihaela Filip şi Paul Bilocopetiuc – n.r.) şi a fost opţiunea fiecăruia, dacă dorea sau nu prelungirea mandatului cu încă un an”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, adăugând că nu au existat influenţe politice în luarea acestor decizii.
Tot vinerea trecută, contractul de management al altor şapte inspectori a fost prelungit cu încă un an. Aceştia sunt Elena Dămii (managementul resurselor umane), Liliana Chira (informatică), Ciprian Manolache (Limba română), Rodica Mighiu (proiecte europene), Constantin Giosu (limbi moderne), Crina Muraru (management instituțional) şi Ionuț Anisie (Educaţie fizică).
La această dată, în IŞJ sunt cinci posturi vacante, dat fiind faptul că din instituţie a plecat şi Cătălina Hodan (învăţământ special), trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Încadrată ca logoped terapeut la Şcoala Profesională Specială „Sfântul Stelian”, Cătălina Hodan este acuzată că timp de aproape trei ani ar fi falsificat mai multe documente pentru a beneficia de îndemnizaţii pentru nişte ore de logopedie pe care nu le-a susţinut în realitate. Principalele acuzaţii aduse de anchetatori fostului inspector şcolar vizează două fapte de natură penală şi anume înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Gabriel Hârtie a mai afirmat că în scurt timp vor fi numiţi alţi cinci inspectori, dat fiind faptul că urmează o perioadă de foc dată de examenele naţionale.