Ingrediente: 250g făină, 75 g brânză sărată, 100g unt, 2 gălbenuşuri, 4 crenguţe de cimbru, pătrunjel, piper
Pentru umplutură: 100g brânză sărată, smântână, usturoi, ulei de măsline, rozmarin, mentă
Mod de preparare: Curăţăm dovlecelul, îl tăiem şi presărăm sare. Frământăm făina cu piper, brânză, untul rece, verdeţuri, gălbenuşurile bătute cu apă rece până aluatul se leagă, apoi dăm la frigider. Zdrobim usturoiul cu verdeţurile şi ulei, iar separat, amestecăm brânza cu smântână. Pornim cuptorul. Întindem aluatul pe masa de lucru înfăinată. Tapetăm tava cu hârtie de copt apoi punem aluatul. Porţionăm aluatul în 8 felii, apoi dăm la cuptor pentru 10 minute. Între timp, jumătate din uleiul aromat îl încorporăm în amestecul de brânză cu smântână. Scoatem tarta, întindem brânză, apoi aranjăm feliile de dovlecel. Ungem deasupra cu restul de ulei aromat şi dăm tarta din nou la cuptor.