Starea deplorabilă a infrastructurii de transport cu tramvaiul şi-a spus din nou cuvântul. Astăzi a deraiat un tramvai în capătul traseului 102. După plecarea din staţie, tramvaiul de sărit de pe şine, osia din spate a vagonului depărtându-se la câţiva metri de calea de rulare. Deraierea tramvaiului a încurcat serios traficul auto în zonă, spre nemulţumirea multor şoferi. „102…curbă periculoasă”, „Alt cazan a deraiat”, „Cazanele alea într-o bună zi vor omorî pe cineva”, „Chiar nu se iau deloc măsuri în ceea ce privește aceste tramvaie?” au fost comentariile celor nemulţumiţi.
Pentru repunerea vagonului pe şine a fost necesară intervenţia unei macarale. Dar cum un necaz nu vine niciodată singur, potrivit celor precizate de Victor Ivănescu, director general al Eltrans, până să se ajungă cu macaraua la faţa locului, au explodat două cauciucuri. În cele din urmă s-a apelat la o frmă privată care a pus la dispoziţie o macara. Tramvaiul a fost repus pe şine după două ore de la deraiere. Potrivit directorului Eltrans, este a cincea deraiere produsă de la începutul anului, ultimele două fiind în zona E.On. „Deraieri se produc şi în Paris şi la New York, peste tot sunt deraieri. Pe timp de caniculă, toată configuraţia şinelor se schimbă, se produc acele dilataţii. La aceasta se adaugă şi starea căii de rulare. Tramvaiele în general au o durată de viaţă de 40 de ani şi după o reparaţie capitală, mai duc încă 20 de ani. Nu tramvaiul este cauza ci calea de rulare, care la noi are 30 de ani. Deci toate problemele pleacă de la starea căii de rulare”, a mai explicat Victor Ivănescu.
Conducerea societăţii a făcut demersuri pentru a folosi autobuze, pentru că tramvaiele vor fi trase pe dreapta, în timpul lucrărilor de reabilitare a sistemului public de transport cu tramvaiul. Demersurile s-au împotmolit însă la nivelul compartimentului juridic din primărie, care încă analizează dacă un operator autorizat să execute transport de persoane cu tramvaiul poate să folosească pe aceleaşi trasee autobuze.