Sute de botoşăneni au participat astăzi la slujba oficiată la Biserica „Sfânta Treime”, din municipiul Botoşani, cu prilejul hramului. Slujba a fost oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, alături de un sobor de preoţi, răspunsurile la strană fiind date de corul condus de profesorul Laurenţiu Palade, inspector şcolar.
Cum biserica este în construcţie, slujba a avut loc în demisolul clădirii. Mulţi credincioşi au preferat însă să stea în curtea lăcaşului de cult.
În finalul slujbei, zeci de copii au primit Sfânta Împărtăşanie. După ce a citit rugăciunea de dezlegare de păcate, PS Calinic Botoşăneanul le-a recomandat celor prezenţi ca până la Crăciun să citească Sfânta Scriptură, dar nu ca pe o obligaţie, ci ca pe cea mai bună hrană spirituală şi atunci se vor îmbogăţi sufleteşte şi vor creşte duhovniceşte. „Nicicând nu am avut mai mare bucurie ca atunci când am citit capitole din Sfânta Scriptură. Sunt de o frumuseţe nemaiîntâlnită. Taina Sfintei Treimi e o taină greu de accesibilizat pentru ca să o înţelegi ai nevoie de foarte multă rugăciune şi de foarte multă credinţă. Sfânta Treime a fost prezentă încă de la facerea lumii, nu a fost un timp în care să nu fi fost vreo persoană din cele trei ale Sfintei Treimi. Chipul lui Dumnezeu în om este un dar, iar asemănarea omului cu Dumnezeu este un proces dinamic pe care şi-l realizează fiecare, în funcţie de cum doreşte. Dacă vrea să păstreze chipul lui Dumnezeu în chipul lui, prototipul lui în chipul său, trebuie să facă cele ale bisericii”, a spus, printre altele PS Calinic Botoşăneanul.
Înaltul prelat a mărturisit că vine cu drag la Biserica „Sfânta Treime” pentru că de la an la an se văd paşii importanţi care se fac în realizarea acestui edificiu spiritual. El i-a mulţumit preotului paroh Gheorghiţă Bădărău pentru seriozitatea cu care îşi desfăşoară activitatea şi lui Victor Mihalachi, directorul Victor Construct, pentru „deschiderea sufletească cu care vine şi îşi împlineşte lucrarea la această biserică”. Totodată, PS Calinic Botoşăneanul le-a mulţumit şi tuturor celor care se implică, într-un fel sau altul, în derularea lucrărilor şi şi-a exprimat speranţa ca slujba de la hramul de peste un an să fie oficiată în biserică.
Potrivit tradiţiei, după slujbă au fost împărţite bucate tradiţionale din partea parohiei.