Cu mai puțin de o lună înainte de debutul noului sezon, componența Ligii I este incertă, deși Federația Română de Fotbal (FRF) a omologat rezultatele primei divizii și clasamentele.
Universitatea Cluj a contestat dreptul câștigătoarei Ligii a II-a, Academica Clinceni, de a promova în primul eșalon din cauza relațiilor „neortodoxe” ce există între aceasta şi FCSB.
După şedinţa Comitetului Executiv (CEx) de la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a admis posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să decidă din nou componenţa Ligii I, cazul formaţiei Academica Clinceni fiind trimis către Comisia de Disciplină. „În primul rând vorbim despre o decizie care va fi luată de Comisia de Disciplină, iar noi ca administraţie nu ne putem pronunţa înaintea acestei decizii. Trebuie să aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină”, a declarat Burleanu.
Între cluburile FCSB şi Academica Clinceni există o relaţie de colaborare strânsă în sensul că gruparea bucureşteană are nouă jucători împrumutaţi la echipa nou-promovată. Gigi Becali a afirmat că le plătea salariile acestora, fapt care nu se va mai întâmpla din momentul promovării, regulamentul interzicând astfel de practici.
Academica Clinceni a primit licenţă din partea FRF şi dreptul de a evolua pe prima scenă.
Nu ar fi prima dată când componenţa Ligii I ar fi stabilită la TAS. În 2013, în primul an în care a evoluat FC Botoşani în Liga I, deşi Rapid a câştigat pe teren dreptul de a juca în Liga I, impunându-se în barajul cu Concordia Chiajna, echipa ilfoveană a obţinut câştig de cauză la tribunalul de la Lausanne. Decizia a venit după începerea campionatului, iar Viitorul Constanţa şi SC Vaslui au fost nevoite să rejoace meciurile din debutul campionatului.