spot_img
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
HomeLocal BTCum să fii un şofer mai responsabil cu masina ta: 3 SECRETE...

Cum să fii un şofer mai responsabil cu masina ta: 3 SECRETE pentru o întreţinere ca la carte

Uneori te gandesti daca a fost alegerea potrivita sa iti cumperi o masina, avand in vedere toate costurile pe care le implica aceasta, de la combustibil pana la o banala spalare. Te gandesti ca toti acesti bani ar fi putut fi folositi pentru alte activitati, cum ar fi vacante sau renovari. Totusi masina este un “rau necesar” in zilele noastre si te ajuta la o deplasare confortabila catre anumite destinatii in oras sau in afara acestuia. Pentru a te bucura mereu de calatorii relaxate cu autoturismul tau, fie ca este vorba despre naveta la serviciu sau excursiile de weekend, trebuie sa devii un sofer mai responsabil. In ce consta acest lucru si cum poate fi el atins?

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Astazi iti voi dezvalui 3 secrete pentru a reduce cheltuielile cu masina si pentru a o intretine ca la carte, cu ajutorul a 3 secrete furate de la specialistii in domeniu.

1. Ceruirea

Poate ai fost la o spalatorie auto sa iti speli masina, iar angajatul de acolo te-a intrebat daca doresti si o ceruire, dar ai ales sa refuzi din anumite motive. Ei bine, afla ca ceara pentru masini nu este un moft ci un produs foarte benefic pentru autoturismul tau. Folosirea cerii pe masina, nu numai ca ajuta la o mai buna conservare a vopselei, dar defavorizeaza si depunerea de murdarie. Dupa aplicarea unui strat de ceara, masina va ramane mai curata mai mult timp, iar cand se murdareste este de ajuns un jet de apa pentru curatarea acesteia.

Aplicand acest produs pe propriul autoturism, economisesti banii pe spalari si eviti eventuale zgarieturi si implicit cheltuiala pe repararea acestora.

 

2. Alegerea corecta a anvelopelor

Alegerea corecta a anvelopelor poate avantaja economia de combustibil, dar poate salva si banii pentru anvelope noi pe care trebuie sa le cumperi daca nu ai ales cauciucurile potrivite si s-au uzat mai repede decat trebuia. Cel mai important sfat pe care ti-l pot da este sa nu folosesti anvelope all-season. Aceste envelope sunt proiectate pentru zone fara temperaturi care difera prea mult de la iarna la vara, cum ar fi Marea Britanie. Acolo temperaturile raman aproximativ constante pe toata durata anului, ceea ce inseamna ca pneurile sau aderenta masinii nu vor avea de suferit din cauza unor temperaturi mult prea ridicate sau prea scazute.

Pentru zona noastra, alege cauciucurile de vara si de iarna, si schimba-le la timp deoarece acestea sunt special proiectate sa dea randament maxim in anumite perioade ale anului. Spre exemplu, contrat opiniei publice, cauciucurile de iarna nu dau acelasi randament si vara, deoarece acestea sunt fabricate din materiale speciale care le permit sa ramana elastice la temperaturi foarte scazute, iar temperaturile ridicate de pe timpul verii le pot afecta performantele si pot reduce distanta de franare si cu 30% fata de anvelopele de vara.

 

3. Evita agresivitatea in trafic

Stiu ca te grabesti sa ajungi la o intalnire importanta si ajungi la o trecere de pietoni pe care, o batranica fara treaba acasa, trece fara sa se grabeasca, sau ca acei “soferi de weekend” merg prea incet sau franeaza cand nu este nevoie, dar incearca sa iti pastrezi cumpatul. Agresivitatea in trafic nu aduce nimic bun, ba din contra, poate duce la urmari foarte grave cum ar fi accidente din care pot rezultata victime sau amenzi.

Pe langa aceste urmari grave, care iti pot afecta integritatea fizica, dreptul de a conduce sau bugetul, agresivitatea in trafic nu ajuta deloc la economia de combustibil. Fiind un sofer agitat, nu faci decat sa accelerezi si sa franezi mai des decat un sofer linistit, fapt ce duce la un consum mai mare de combustibil. Incearca sa tragi aer in piept, sa te calmezi si sa realizezi ca este mai bine sa pleci cu 10-15 minute mai devreme catre destinatie, dar sa ajungi acolo cu mai multa benzina in rezervor, decat sa te enervezi si sa scoti si un consum mai mare agitandu-te in trafic.

 

In concluzie, incearca sa descoperi care sunt actiunile care te fac sa scoti bani din buzunar, si incearca sa gasesti rezolvari simple. Odata ce incepi sa faci economii, oricat de mici, te vei simtii mai bine in masina, si nu te vei mai gandi sa o vinzi din cauza cheltuielilor mult prea ridicate.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.3 ° C
3.3 °
1.6 °
68 %
2.7kmh
100 %
sâm
3 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...