Ingrediente: 1 kg cartofi făinoşi, o conservă de ton de 160 gr, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute roşu, o lingură pastă de ardei, 1/2 linguriţă boia dulce, o foaie de dafin, sare, piper negru, 2-3 linguri ulei, câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare: Într-o oală se încinge uleiul şi ae adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat. Se lasă la foc mic. În acest timp curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi. Adăugaţi usturoiul strivit peste ceapa călită şi căliţi încă un minut. Adăugaţi boiaua, pasta de ardei şi căliţi încă 1-2 minute. Adăugaţi cartofii, presăraţi sare şi piper negru şi apoi adăugaţi apă cât să acopere cartofii. Puneţi foaia de dafin în apă. Aduceţi la fierbere şi apoi daţi focul la mediu spre mic. Fierbeţi până cartofii sunt complet făcuţi. Scurgeţi lichidul de pe ton. Adăugaţi tonul în tocăniţa şi amestecaţi uşor. Lăsaţi tocăniţa să mai fiarbă la foc mic încă 5 minute. Adăugaţi pătrunjel tocat fin.