O femeie bună, iubitoare şi întotdeauna gata să îi ajute pe cei de lângă ea, fie că era vorba de pacienţi, colegi, asistenţi sau medici. O femeie de un optimism debordant. Sunt doar câteva dintre cuvintele de laudă care se puteau auzi ieri din partea zecilor de oameni care au dorit să îşi ia rămas bun de la cea care le-a fost rudă, colegă şi prietenă. Angelica Vieru, infirmiera din cadrul secţiei Medicală I, care a decedat în timpul serviciului sub ochii colegilor, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum.
Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica din curtea Spitalului Judeţean, fiind oficiată de patru preoţi. Curtea bisericii a devenit neîncăpătoare, peste 200 de persoane plângând moartea infirmierei ce a decedat fulgerător la 50 de ani. Familia şi colegii au ţinut discursuri emoţionante, înainte ca trupul neînsufleţit să părăsească biserica
Sicriul a fost scos apoi, în sunetul clopotelor şi al sirenelor ambulanţelor prezente în curtea unităţii sanitare, care au pornit la unison în semn de doliu şi respect pentru fosta colegă. Trupul neînsufleţit a fost înhumat în Cimitirul Militar.
Familia şi colegii femeii erau în continuare în stare de şoc, neputând înţelege ce s-a întâmplat. Angela Vieru lucra a suferit un stop cardiac care, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut stabilizat şi resuscitat, din motive greu de stabilit chiar şi pentru cadrele medicale, şi mai ales pentru familie. Surse din cadrul unităţii sanitare pun totul pe seama unui tratament cu antibiotice, pe care femeia l-ar fi urmat.
Decesul Angelicăi Vieru a fost pronunţat la câteva ore după ce femeii i s-a făcut rău, vineri după-amiază, medicii nemaiputând să îi restabilească funcţiile vitale. Sâmbătă legiştii au efetuat necropsia, iar temerile colegilor au fost în parte confirmate, legiştii scriind pe certificatul de deces la cauza secundară „şoc anafilactic”.
Cazul a intrat şi în atenţia instituţiilor abilitate, Poliţia, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi conducerea unităţii sanitare la care lucrează deschizând anchete care vor elucida moartea femeii.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.
– Tudor CHIRIAC