Ingrediente: 2 kg dovlecei, 1 kg carne tocată, 2 cepe, 3 ouă, 4-5 linguri smântână, 4-5 linguri sos roşii, mărar şi pătrunjel, sare, piper, cimbru
Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem felii. Îi prăjim uşor în puţin ulei şi îi scoatem pe şerveţele absorbante. Tocăm mărunt ceapa şi o călim în uleiul în care am prăjit dovleceii. Adăugăm sos de roşii, carnea tocată şi amestecăm. Lăsăm pe foc până carnea începe să îşi schimbe culoarea. Adăugăm sarea, piperul, cimbru, mărarul şi pătrunjelul tocate. După ce dăm deoparte şi încorporăm două ouă. Întindem un strat de dovlecei în tavă. Turnăm compoziţia de carne şi nivelăm. Aşezăm deasupra dovleceii rămaşi. Batem smântâna cu un ou, sare, piper şi 1 lingură sos de roşii. Turnăm deasupra şi dăm la cuptor. Lăsăm până se rumeneşte apoi scoatem tava din cuptor şi o lăsăm să se răcească.