spot_img
marți, noiembrie 26, 2024
HomeLocal BTTot ce trebuie să știi despre generatoarele de curent

Tot ce trebuie să știi despre generatoarele de curent

Se întâmplă adesea să nu realizăm importanța lucrurilor care ne înconjoară, pe motiv că le avem întotdeauna la îndemână. Abia în momentul în care le pierdem, definitiv sau temporar, realizăm că ne sunt vitale. Un astfel de exemplu este curentul electric. Obișnuiți să dispunem zilnic de acesta, în situațiile neplăcute ale unei pene de curent majoritatea activităților noastre încetează.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Indiferent de spațiul afectat (casă, birou, restaurant, șantier, depozit etc.), situația este neplăcută, dar, din fericire, în ziua de astăzi există soluții la îndemână, sub forma unor generatoare de curent eficiente și cu putere impresionantă. Desigur, am auzit cu toții de ele.

Dar care este principiul de bază prin care aceste aparate permit redarea curentului electric în întreaga locuință printr-o simplă apăsare de buton?

Ce este un generator de curent electric?

Generatoarele de curent electric sunt acele dispozitive care permit reluarea sau chiar continuarea activităților zilnice uzuale în timpul unei pene de curent. La modul simplist, principiul de funcționare al acestora are la bază procesul de transformare a energiei mecanice în energie electrică.

Pentru a înțelege mai clar modul de funcționare, vom trata generatorul electric ca o pompă de apă. Trebuie să înțelegem că aceasta nu creează propriu-zis apa care curge prin pompă, ci doar asigură un flux al acesteia. La fel ca în cazul generatorului, este important să conștientizăm că acesta nu creează sau redă curent electric practic din nimic.

Care este principiul de funcționare al unui generator electric?

Înainte de toate, pentru a înțelege cum funcționează generatorul electric și cum fiecare element component îndeplinește un rol important în redarea curentului electric, trebuie să cunoaștem aceste componente.

Componentele unui generator electric:

  • Motorul

Acesta este nucleul generatorului, fiind, de altfel, sursa de energie mecanică de intrare pentru generator. În procesul de decizie în ceea ce privește un model sau altul de generator, trebuie să avem în vedere faptul că, în funcție de mărimea motorului, se deduce puterea acestuia.

  • Alternatorul

Este componenta ce transformă efectiv energia mecanică în energie electrică. La nivelul acestuia se regăsesc două piese componente care contribuie în tot acest proces de transformare: statorul și rotorul.

  • Rezervorul pentru combustibili

Dimensiunea acestuia este disponibilă în așa manieră încât să permită generatorului să funcționeze între 6 și 8 ore. La nivelul acestuia se regăsesc următoarele elemente componente: țeava de legătură între motor și rezervor, gura de ventilație, pompa, filtrul și injectorul de combustibil.

  • Regulatorul de tensiune

Este componenta care, în mod evident, are rolul de regla tensiunea de ieșire a curentului electric. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul a trei componente: regulatorul de voltaj, redresoarele rotative și rotorul.

  • Sistemul de răcire și evacuare

Ca și în cazul calculatoarelor, în urma funcționării acestor generatoare de curent electric, piesele componente se încălzesc, iar pentru a disipa căldura excesivă este importat rolul sistemului de răcire. Pentru că acesta funcționează ca un motor diesel sau unul pe benzină, gazele de eșapament emise de generator sunt la fel de toxice. Pentru siguranță în folosire, se recomandă alegerea unui generator cu un sistem de evacuare foarte bine pus la punct.

  • Sistemul de ungere

La fel ca în cazul blocului motor al unei mașini, piesele metalice din componența unui generator electric performant au nevoie de lubrifiere adecvată pentru a funcționa corespunzător. Uleiul de lubrifiere stocat într-o pompă trebuie verificat o dată la 8 ore, cât durează un ciclu complet de funcționare.

  • Încărcător de baterie

Generatorul funcționează pe baterii. Rolul încărcătorului este de a menține bateria încărcată prin furnizarea unei tensiuni precise. Bateriile sunt adesea realizate din oțel inoxidabil, material rezistent la coroziune.

  • Panoul de control

Reprezintă interfața generatorului cu utilizatorul. Pe panoul de control se vor regăsi următoarele: funcția de pornire și oprire, manometre pentru motor (temperatura lichidului de răcire, nivelul uleiului folosit pentru lubrifierea pieselor, tensiunea bateriei etc.), manometre pentru generator și alte funcții auxiliare.

  • Șasiul

Reprezintă cadrul de transport și protecție al generatorului care, în anumite cazuri, poate permite legarea aparatului la pământ pentru creșterea siguranței.

Astfel, prin rolurile îndeplinite, fiecare dintre aceste componente contribuie la funcționarea optimă a generatorului electric și prin urmare, la transformarea energiei mecanice în energie electrică.

De unde cumpărăm generatorul electric de care avem nevoie?

Pentru a ne putea continua activitățile zilnice chiar și atunci când curentul electric este oprit, trebuie să avem în vedere achiziția unui generator electric. În procesul de alegere, specialiștii recomandă să ținem cont de următoarele aspecte: timpul de utilizare, tipul consumatorilor, modul de pornire, combustibilul și carcasa exterioară.

Însă, dacă nu suntem siguri de toate aceste aspecte, putem cere sfatul specialiștilor de la magazinul online DeTop. Pe site-ul companiei scule.detop.ro putem găsi o gamă impresionantă de generatoare de curent electric, de o calitate superioară, la prețuri corecte. Așadar, atunci când nu suntem cunoscători ai domeniului sau atunci când avem nevoie de un sfat, cel mai bine este să alegem un magazin de specialitate.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
1.1 ° C
1.6 °
0.5 °
83 %
0.9kmh
9 %
mar
1 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
4 °
sâm
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Le mai curăță odată, că de alegeri nu s-a văzut deloc bine și uite ce a ieșit.

EDITORIAL

După cum era și normal, materialele de presă scrise de colegii mei despre activitatea parlamentarilor botoșăneni au stârnit un interes uriaș. Am primit neobișnuit...

EPIGRAMA ZILEI

Despre siguranță latră Uitând de niște indicii : Oastea-i lăsată la vatră, Vatra la ... servicii! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...