Ingrediente: 6 roşii, 200 gr hrişcă, 400 ml apă, o ceapă mare, o linguriţă amestec sare de mare şi vegetale, 4 linguri ulei măsline, pătrunjel verde
Mod de preparare: Alegem roşii mai tari şi le scobim cu grijă, iar miezul îl păstrăm deoparte. Punem mai întâi hrişca la fiert, iar când este gata o punem într-o sită la scurs. Tocăm mărunt ceapa şi o sotăm în câteva linguri ulei de măsline. Adăugăm miezul roşiilor şi lăsăm până când scade toată zeama. Adăugăm hrişca şi amestecul mediteranean de sare de mare şi legume. Amestecăm până la omogenizare. Umplem roşiile, punem căpăcelele, le aşezăm într-un vas termorezistent, le stropim cu ulei de măsline. Dăm vasul la cuptor la 200°C. Presărăm pătrunjel verde tocat mărunt.