spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomeLocal BTTipuri de făina fără gluten pe care ar trebui să le încerci

Tipuri de făina fără gluten pe care ar trebui să le încerci

Pentru persoanele care au intoleranta la gluten, faina fara gluten se dovedeste a fi o adevarata binecuvantare. Asta deoarece le permite sa gateasca acasa preparate asemanatoare cu cele pe care le pregateau cu faina obisnuita, insa fara gluten.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Faina fara gluten nu este insa recomandata in mod special si persoanelor a caror organism nu raspunde negativ atunci cand consuma alimente care contin gluten. O pot folosi, dar nu ar trebui sa faca un obicei din a consuma doar faina fara gluten.

Ce este glutenul

Glutenul este o proteina pe care o gasim in grau sau in cereale in general. Gama de alimente cu continut bogat in gluten este insa mult mai variata, glutenul fiind prezent intr-o gama varianta de produse.

Drept urmare, nu este suficient sa renunti la produsele din faina de grau sau din alte cereale. Pentru a evita glutenul va trebui sa renunti la multe sosuri, la unele condimente si chiar la unele produse cosmetice.

Cine ar trebui sa foloseasca faina fara gluten

Multe persoane considera ca optarea pentru o dieta fara gluten inseamna numaidecat si o dieta sanatoasa. Din acest motiv o mare parte dintre cei care urmeaza o dieta fara gluten sunt persoane care de fapt nu prezinta intoleranta la gluten. Specialistii spun insa ca acest lucru este foarte gresit.

Practic, o dieta fara gluten este recomandata in mod exclusiv persoanelor a caror organism prezinta intoleranta la gluten, iar urma unor analize medicul recomanda evitarea acestei proteine.

Ce tipuri de faina fara gluten ar trebui sa incerci

Din fericire exista insa multe alte tipuri de faina fara gluten pe care le putem folosi in patiserie sau pentru a gati, fara a exista riscul aparitiei simptomelor intolerantei la gluten.

Am ales de pe BioBoom.ro cateva dintre cele mai folosite tipuri de faina fara gluten pentru a le recomanda in acest articol. Astfel, daca esti in cautarea unor alternative pentru faina obisnuita din grau, acest articol iti poate fi de ajutor.

Faina din nuca de cocos

Pentru a gati paine fara gluten poti folosi faina din nuca de cocos. De asemenea, faina din nuca de cocos mai poate fi folosita si pentru a gati prajituri sau alte bunatati.

Continutul sau este foarte bogat in fibre si proteine, iar un alt avantaj este si faptul ca va creste mai rapid decat aluatul obisnuit.

Faina din nuca de cocos este disponibila pe BioBoom pentru un pret foarte bun. Este BIO si nu are gluten, deci ar trebui sa o incerci si tu daca ai intoleranta la gluten.

Faina din naut

Un alt tip de faina pe care il poti folosi atunci cand ai intoleranta la gluten este faina din naut.

Faina din naut poate inlocui cu succes foarte multe tipuri de faina. O poti folosi la sosuri, la supe, la tocanite dar si in patiserie.

Poti de asemenea folosi faina de naut chiar si in aluatul pentru paine. Iar in compozitia sa regasim o multime de nutrienti foarte benefici pentru organism. Faina de naut contine fier, calciu, magneziu, zinc, proteine, fibre dar si vitaminele A, C, B6 si K.

Faina integrala de orez

Pentru a se obtine faina integrala din orez, orezul trece printr-o moara traditionala cu pietre. Astfel se realizeaza o macinare lenta care nu afecteaza calitatea orezului. Calitatea fainii este astfel una superioara, iar totul datorita acestui procedeu de obtinere inedit.

Faina din orez contine o cantitate generoasa de minerale precum zinc, magneziu, seleniu, mangan dar si antioxidanti, fibre sau complexul de vitamine B.

Faina de migdale

Faina de migdale se obtine prin presarea la rece a migdalelor coapte sau prin macinarea fructelor decojite. Are un gust foarte placut, dulce si poate fi folosita pentru a coace prajituri sau chiar si paine. Este o faina BIO fara gluten, care poate inlocui cu succes faina obisnuita in foarte multe cazuri.

Este insa o faina care creste greu, drept urmare necesita dospire. Are un continut bogat in proteine si grasimi vegetale sanatoase, iar continutul de carbohidrati este scazut.

Faina de hrisca

O alta faina fara gluten este cea de hrisca. Aceasta are o culoare inchisa si are o textura moale. Poate fi folosita pentru gati diferite prajituri, insa in cantitati mici. De obicei, se combina cu amidon de porumb sau cu faina de tapioca.

Acestea sunt principalele tipuri de faina fara gluten folosite de catre persoanele care au intoleranta la aceasta proteina. Exista insa nenumarate tipuri de faina care nu contin gluten si care pot inlocui faina obisnuita. Este importanta insa alegerea unei faini BIO de calitate cat mai buna.

Intra pe BioBoom.ro pentru a descoperi o gama variata de tipuri de faina fara gluten pe care le poti folosi ca o alternativa sanatoasa in cazul in care ai intoleranta la gluten. Sunt produse 100% BIO certificate, percepute foarte bine de catre organism.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
nori împrăștiați
-0.5 ° C
-0.4 °
-0.6 °
75 %
1.8kmh
26 %
Dum
2 °
lun
4 °
mar
4 °
mie
5 °
joi
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...