Ingrediente: 150 gr căpşuni, 3 linguri praline, 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 gălbenuşuri, 2 linguri sherry dulce, 200 ml smântână pentru frişcă
Mod de preparare: Fierbem căpşunile tăiate cu 50 gr zahăr, zahărul vanilat şi o lingură apă, până zahărul e topit. Mixăm rezultatul în blender. Lăsăm sosul să se răcească. Punem gălbenuşurile, restul de zahăr şi sherry-ul într-o crăticioară şi frecăm totul cu un tel. Punem oala pe bain-marie şi batem cu telul până obţinem o compoziţie cremoasă. Mutăm crăticioara cu fundul în apă rece şi continuăm să amestecăm. Batem frişca rece şi adăugăm crema de ou. Împărţim compoziţia obţinută în două. În prima parte adăugăm 2/3 din sosul de căpşuni. În a doua parte adăugăm pralinele. Tapetăm un vas cu folie de plastic şi presărăm praline. Adăugăm compoziţia cu căpşune şi ulterior cea cu praline. Acoperim vasul cu folie de plastic şi dăm la congelator. Se servesc feliile stropite cu restul de sos de căpşune.