Femeia adusă în comă de la locul de muncă a murit pe secţia de reanimare a spitalului judeţean. Aceasta a suferit un accident vascualar sever după ce ar fi avut o ceartă la locul de muncă. Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, când femeia de 59 de ani, angajată la o fabrică de confecţii din oraş, a ajuns la spital în comă profundă.
Aceasta s-a prăbuşit din senin printre colegele ei de muncă, pierzându-şi cunoştinţa. Speriate, acestea au sunat la 112, la faţa locului fiind trimis echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD. Cadrele medicale i-au acordat femeii primul ajutor, după care aceasta a fost imediat transportată la Urgenţe.
Cadrele medicale de specialitate au supus-o imediat mai multor investiaţii, ulterior femeia fiind diagnosticată cu comă de gradul IV, cauzată de un accident vascular hemoragic. „Pacienta a fost sedată şi intubată, ulterior fiind internată pe secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, prognosticul fiind unul rezervat”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Din păcate, joi dimineaţă inima acesteia a cedat, femeia fiind internată pe secţia de reanimare a Spitalului Judeţean chiar de când a ajuns la spital.
Scorul Glasgow (GSC) se calculează prin evaluarea reacției oculare (O), verbale (V) și motorii (M) a pacientului traumatizat și prin însumarea punctajului obținut la fiecare dintre aceste 3 categorii. Valoarea normală este de 15 puncte. Astfel, conform acestei evaluări, o comă poat fi cu afectare cerebrală uşoară (minim 13) sau moderată (scor 9-12). Un scor sub 8 este definitoriu pentru coma severă, iar o valoare de 3 (GCS = O1V1M1 = 3 puncte) definește areactivitatea completă. Scorul GSC are valoare evaluativă și prognostică. Scorul Glasgow minim este 3.