Sâmbătă va fi sărbătorită Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare. La Botoşani aceasta va fi marcată printr-o serie de activităţi realizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), având ca temă centrală: „Protejează păsările: combate poluarea cu plastic!”. Se doreşte evidenţierea impactului negativ al poluării cu materiale plastice asupra păsărilor migratoare şi a habitatelor lor.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
APM Botoşani va organiza acţiuni de monitorizare a speciilor de păsări sălbatice în aria naturală protejată Mlaştina Iezerul Dorohoi, dar şi distribuirea de materiale informative în unităţile de învăţământ din judeţ.
În judeţul Botoşani, în ariile de protecţie specială avifaunistică incluse în Reţeaua ecologică europeană NATURA 2000, există 43 de specii de păsări migratoare nominalizate în Acordul privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice, dintre care amintim: cormoranul mic, stârcul roşu, barza neagră, raţa suliţar, ferestraş mic, cresteţ cenuşiu, lebăda, sitar de mal.
„Tema poluării cu deşeuri de plastic a mediului înconjurător revine, în acest an, în atenţia comunităţii internaţionale, în legătură cu protejarea păsărilor migratoare. Aceste deşeuri, aruncate la întâmplare, se descompun in timp în fragmente mici care ajung, de cele mai multe ori, în stomacul păsărilor. Statisticile internaţionale arată că, anual, peste un milion de păsări mor din cauza ingerării acestor deşeuri de plastic”, a declarat Eugen Mateciuc, directorul executiv al APM Botoşani.