Ingrediente: 4 ouă, 150 g zahăr, 4 morcovi mari, 275 g făină, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguriţe scorţişoară, 2 linguriţe ghimbir măcinat, 300 ml ulei, 800 ml smântână, 150 g zahăr pudră, 1 plic gelatină, 5 ml esenţă de vanilie, fulgi de ciocolată
Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă scorţişoara, ghimbirul şi uleiul. Apoi se adaugă morcovii daţi prin răzătoare. La final, se pune făina amestecată cu praful de copt. Turnăm amestecul într-o tavă şi coacem. Apoi se lasă să se răcească în tavă. Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, iar smântâna se mixează cu zahărul şi vanilia. Apoi se combină cu gelatină. Blatul tăiat în două se umple cu un sfert din cantitatea de cremă, iar restul se aşează deasupra. Se lasă la rece şi se ornează cu fulgi de ciocolată.