Săptămâna viitoare, consilierii municipali botoşăneni vor dezbate proiectul vizând bugetul local pe acest an. Primarul Cătălin Flutur le-a prezentat viceprimarilor Cosmin Andrei şi Marian Murariu bugetul, însă este sigur că acesta va fi amendat de social democraţi, în şedinţa care va avea lor pe 24 aprilie. „Faţă de alţi ani chiar am avut o problemă deosebită în construirea bugetului pentru că veniturile pe care noi le putem realiza atât la partea de funcţionare, cât şi la partea de dezvoltare sunt de 120,776 milioane lei şi numai partea de funcţionare a primăriei s-au cerut, de la servicii, instituţii din subordinea primăriei 172 de milioane de lei. La dezvoltare avem la dispoziţie doar 16 milioane de lei, iar solicitările au fost de 53 de milioane de lei. Dacă este să adunăm, mai ieşea de un buget”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Edilul a arătat că toată lumea este interesată de partea de dezvoltare a municipiului, respectiv investiţiile programate în acest an. „Am găsit soluţii pentru că trebuie să ne facem un buget rotund, să nu mergem pe pierdere şi ne închidem bugetul doar cu un deficit de un milion şi ceva de lei, de la 114 milioane la 116 milioane de lei la partea de funcţionare, având grijă ca acele capitole importante să ne rămână în buget, pentru că sunt foarte mulţi care aşteaptă de la primărie intervenţii şi bani”, a explicat edilul.
Municipalitatea va asigura în acest an şi finanţări nerambursabile pentru ONG-uri şi fonduri pentru lăcaşurile de cult. Totodată, vor fi făcute lucrări în şcoli, fiind 37 de poziţii de alocări de fonduri. Vor fi repartizate fonduri pentru spitalele finanţate de la bugetul local, însă lucrările cele mai aşteptate sunt la străzi. „Patru străzi deja sunt în lucru, două efectiv şi la două semnăm ordinul de începere a lucrărilor. Pe lângă Bolintineanu şi Ana Ipătescu, vom semna săptămâna viitoare şi Crinilor şi mai avem în plan alte străzi pentru anul 2019”, a afirmat Cătălin Flutur. Oficialul a nominalizat în categoria străzilor care vor fi reabilitate Vâlcelei, Izvoarelor, Iuliu Maniu, IL Caragiale, Popăuţi, Hasnaş, Mărăşti şi Muncel.
Tot la capitolul investiţii intră, printre altele, realizarea unei noi creşe în cartierul ANL Cişmea, extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale, lucrări la utilităţile din noul cartier de pe şoseaua Iaşului. Pentru municipalitate acest an este important prin prisma finanţării de aproximativ 70 de milioane de euro, care va acoperi reabilitarea reţelei de transport cu tramvaiul, reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”, reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe”, alte lucrări în zone defavorizate.