Ingrediente: 1/2 kg ficăţei, 200 gr smântână, 1 lingură unt, 5-6 linguri făină, 1 ou, sare, piper, pătrunjel verde, măghiran, piper alb
Mod de preparare: Spălăm ficăţeii şi îi curăţăm de pieliţe. Tăvălim apoi ficăţeii bine prin făină. Facem un aluat ca pentru clătite din 1 ou, 2 liguri făină şi puţină apă. Adăugăm sare, piper şi măghiran. Trecem ficăţeii prin aluat. Îi scurgem de aluatul în exces şi îi prăjim în uleiul bine încins. Îi scoatem pe şerveţele ca să absoarbă excesul de ulei. Încingem untul într-o crăticioară şi stingem cu o lingură de făină. Adăugăm smântâna amestecând continuu ca să nu se taie. Adăugăm piper alb şi sare. Punem ficăţeii în sos şi mai dăm într-un clocot. Presărăm pătrunjel verde şi servim.