Societatea Nova Apaserv a rezolvat problema generată de solicitarea vizând cererea de insolvenţă înaintată de firma de pază Cosmin Guard. Albert Tanasă directorul general al societăţii, a declarat că a fost un exces de zel, în condiţiile în care era puţin probabil ca o unitate cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei lunar, cu un capital social de zece milioane de lei, să fie declarată în insolvenţă din cauza unei restanţe de câteva sute de mii de lei. „Cererea de insolvenţă a fost pentru mine o surpriză neplăcută pentru că noi avem un contract în derulare şi nu suntem la primul an de contract cu societatea Cosmin Guard. Întotdeauna au fost datorii mai mari sau mai mici, dar activitatea a fost gestionată la modul corespunzător şi nu au fost probleme de genul acesta. Practic, la data introducerii cererii de insolvenţă, aveam o datorie de 560.000 de lei, însemnând patru facturi”, a declarat Albert Tanasă. Potrivit oficialului, colaborarea cu firma de pază a fost foarte bună până luna trecută, când a murit administratorul acesteia. La scurt timp după decesul administratorului, a fost înaintată şi cererea de insolvenţă. Acest demers este pentru oficialii Nova Apaserv de neînţeles, în condiţiile în care singurul contract pe care-l are firma de pază este cu Nova Apaserv.
„Nu am aşteptat primul termen de judecată. Joia trecută, am avut o întâlnire cu directorul Florin Cazacu, am analizat soldul şi am încheiat o convenţie de eşalonare a datoriilor. Am făcut o plată de 100.000 de lei, iar diferenţa am eşalonat-o până la sfârşitul lunii mai. Conform graficului, noi facem zilnic plăţi de 7.000 – 8.000 de lei, ceea ce înseamnă 35.000 de lei lunar”, a explicat Albert Tanasă. În convenţia de eşalonare a datoriilor a fost făcută menţiunea clară şi expresă că firma de pază renunţă la cererea de insolvenţă. Această convenţie de eşalonare a fost depusă prin adresă la Tribunalul Botoşani, de către societatea de avocatură cu care Nova Serv are contract. În aceeaşi zi, respectiv 1 martie, administratorul Cosmin Guard a depus o cerere de renunţare la judecată.
După ce a apărut pe portalul instanţei cererea de insolvenţă, conducerea Nova Apaserv a fost sunată de către reprezentanţii BCR Bucureşti şi BERD, unităţi la care societatea are credite. „Noi am trimis şi la BERD şi la BCR atât convenţia încheiată cu ei, cât şi cererea prin care solicită renunţarea la judecată. Am făcut în acelaşi timp o cerere de acordare a unui termen mai mic de control, mai mic decât termenul procedural, având în vedere că s-a făcut cererea de renunţare la judecată, pentru că şi BCR şi BERD sunt interesate să vadă că a dispărut de pe portal acţiunea. Am solicitat un termen mai scurt în care judecătorul sindic să ia act de renunţarea la judecată”, a mai arătat directorul general al Nova Apaserv.