spot_img
sâmbătă, aprilie 19, 2025
AcasăLocal BTFactură de peste un milion de lei la deszăpezire şi salubrizare

Factură de peste un milion de lei la deszăpezire şi salubrizare

Municipalitatea botoşăneană a început anul în forţă, în ceea ce priveşte costurile activităţii de deszăpezire – salubrizare. Datele centralizate de conducerea Urban Serv şi prezentate de Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, arată că pe partea de salubrizare (întreţinere străzi, trotuare, spaţii verzi) primăria a plătit în luna ianuarie o factură de 288.000 de lei. „Pentru deszăpezire am plătit 500.000 de lei, la care se adaugă 326.000 de lei, cheltuieli cu materialul antiderapant.  S-au folosit 900 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu şi 24 de material antiderapant în amestec (nisip cu sare)”, a precizat edilul.

Activitatea pe partea de salubrizare şi deszăpezire străzi îi nemulţumeşte pe mulţi botoşăneni, date fiind reacţiile de pe reţelele de socializare, dar şi sesizările trimise primăriei. Problemele pleacă şi de la faptul că nu toate străzile sunt prinse în careul de salubrizare – deszăpezire, unde societatea Urban Serv este obligată să intervină prin contract. În celelalte zone, potrivit conducerii Urban Serv, se acţionează numai la comanda conducerii primăriei.

Situaţiile de lucrări şi cantităţile de materiale folosite de Urban Serv sunt confirmate zilnic de către funcţionarii Direcţiei Ediliare din cadrul Primăriei Botoşani.

„Muncitorii şi utilajele Urban Serv au intervenit în oraş, dar ca în orice activitate este loc de mai bine. Trebuie făcută o dotare tehnică mai bună, ca să fie rezultate mai bune. Înlocuim munca manuală cu cea mecanizată, că acesta este dezideratul, dar trebuie făcută şi în acord cu situaţia de pe străzi”, a explicat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Edilul a explicat că activitatea pe întreţinere străzi este îngreunată de maşinile parcate lângă trotuare. „Astăzi pe strada Primăverii se mătura manual pentru că sunt maşini parcate. Acţiunea mecanizată se poate face doar pe mijlocul străzii, la fel şi pe Pacea, unde sunt maşini parcate, iar numărul lor a crescut atât de mult, încât nu le putem lua să le ducem în altă zonă”, a explicat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
12.8 ° C
13.8 °
12.8 °
90 %
2.2kmh
100 %
S
22 °
D
22 °
lun
24 °
mar
25 °
mie
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai ce am dat la ziar și s-a și rezolvat avaria. Probabil s-au luat cu sărbătorile și au uitat.

EDITORIAL

Ne-am aștepta ca, având în vedere vremurile și tehnica, cei de la butoane să fie mai prudenți atunci când vine vorba despre manipulare și...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...