Preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, va îndeplini funcţia de preşedinte interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român după demisia lui Alin Petrache, până la alegerile care vor avea loc la 15 noiembrie, conform hotărârii luate ieri de Comitetului Executiv al Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Nicu Vlad a afirmat că deciziile în următoarele 60 de zile nu îi vor aparţine, acestea urmând să fie luate de Comitetul Executiv al COSR. „Conform statutului COSR, în urma retragerii preşedintelui Alin Petrache, rămân cei trei vicepreşedinţi, printre care sunt şi eu, să conducă interimatul până la alegerile pentru funcţia de preşedinte. De fapt, interimatul îl va face Comitetul Executiv. Până la alegerile care se vor desfăşura în jur de 15 noiembrie, interimatul va fi asigurat de Comitetul Executiv, iar eu am fost desemnat să conduc Comitetul Executiv. Titulaturii mele oficiale îi puteţi spune cum doriţi, puteţi să spuneţi şi preşedinte interimar, dar nu ştiu dacă asta e important. Nu înseamnă că eu voi lua anumite decizii, deciziile le va lua Comitetul Executiv”, a explicat Nicu Vlad la finalul şedinţei de la sediul COSR.
Oficialul FRH a adăugat că deocamdată nu este tentat să candideze la preşedinţia COSR. „Nu se pune în discuţie în momentul de faţă ca eu să candidez. În două luni vom vedea cine va candida şi cine va câştiga. Sunt convins că vor fi destule persoane care se vor înscrie, dar nu pot să dau nume, pentru că nu ştiu”, a mai spus Nicu Vlad.
La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a şase-opt medalii. România a participat cu 96 de sportivi şi şapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, şi a cucerit cinci medalii – una de aur, una de argint şi trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegaţiei României în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice după al Doilea Război Mondial, locul 47.
Gabriela Szabó ia în calcul candidatura la şefia COSR
Gabriela Szabó, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat vineri că este „o variantă” să candideze la preşedinţia COSR, dar o decizie în acest sens va lua în cursul săptămânii viitoare. „A fost o şedinţă destul de furtunoasă a Comitetului Executiv (n.r. – al COSR), este pentru prima oară când am discutat extrem de deschis despre ce trebuie să facem de acum înainte pentru a schimba faţa sportului românesc. Mă voi gândi câteva zile pentru că nu m-am gândit nicio clipă să candidez la funcţia de preşedinte al COSR, aşa cum nu m-am gândit vreodată că voi fi ministrul Tineretului şi Sportului. Este o variantă, mai sunt încă două luni, sper ca cel mai bun să câştige şi să ducă mai departe tradiţia sportului românesc. Este nevoie de unitate pentru a ne atinge obiectivele, dezbinarea nu aduce nimic bun. Orice funcţie este onorantă, dar săptămâna viitoare voi anunţa pe ce drum voi merge de acum încolo”, a spus Szabó la ieşirea din sediul COSR.
Fosta campioană olimpică la atletism a menţionat că pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR ar avea nevoie de toată susţinerea sportului românesc. „Mă flatează faptul că se spune că aş putea să fiu unul dintre candidaţii la preşedinţia COSR, dar înainte trebuie să am şi susţinerea întregii suflări româneşti ca să pot să ocup o asemenea funcţie. Până atunci, lăsaţi-mă să cuget puţin, să mă gândesc foarte bine spre această decizie. Iar în zilele următoare voi comunica o decizie”, a adăugat Gabriela Szabó.