Sportivii români au rămas cu un gust amar după această ediţie a Jocurilor Olimpice din Brazilia din pricina dezinteresului arătat de autorităţile române. Printre aceştia se află şi sportiva botoşăneancă Andreea Arsine, care a participat la proba de marş 20 de kilometri de la Rio.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Delegaţia care a participat la cea mai importantă întrecere sportivă din lume nu a fost chemată la Palatul Cotroceni şi nici la Palatul Victoria, iar Andreea Arsine spune că ar fi mai bine ca acest lucru nici să nu se mai întâmple. Ea ar prefera ca oficialii de cel mai înalt nivel ai României să ajute sportul prin legi care să contribuie la dezvoltarea acestui segment social decât să cheme sportivii la ceremonii de premiere. „Nu ştiu dacă o să fim chemaţi la Cotroceni. Nici nu cred că mai are rost după atâta timp. Mai important ar fi ca oficialităţile române să facă ceva pentru sport, pentru că fără sport nu avem identitate. Decât să merg să dau mâna cu domnul Iohannis sau cu domnul Cioloş mai bine mă antrenez, iar dumnealor să facă ceea ce trebuie să facă pentru sport”, a declarat Andreea Arsine la ProSport live.
Recent, Andreea Arsine a luat poziţie şi faţă de condiţiile de pregătire de care au avut parte atleţii înainte de Jocurile de la Rio. „La aceasta Olimpiadă, majoritatea atleților s-a pregătit din resurse proprii, aportul FRA sau COSR fiind insignifiant, însă pretențiile au fost imense, organizarea haotică şi batjocoritoare, iar munca şi pregătirea noastră aruncată la coș. Noi rămânem cu frustrarea, neputința şi durerea, dar şi cu puterea de a continua spre obiectivele pe care le avem fiecare… Asta e liniştea lor (a celor din conducere, care ştiu că mai sunt sportivi şi indiferent de condiţii, muncesc pentru visele lor şi pentru bucuria de a face numele unei ţări să răsune.) Ce rămâne de făcut?!… Să ne revenim şi să o luăm de la capăt cu ajutorul cluburilor ori a celor care încă mai cred, că în România sportul nu a murit”, posta, în urmă cu o săptămână, pe o reţea de socializare tânăra atletă.
Andreea Arsine a terminat cursa pe locul 45 din cele 74 de sportive care au luat startul, cu timpul de o oră, 38 de minute şi 16 secunde, adică cu aproape 10 minute mai mult decât învingătoarea, atleta chineză Liu Hong, care a fost cronometrată cu timpul de o oră şi 28 de minute şi 35 de secunde. Ea a avut cea mai bună clasare dintre cele trei românce prezente la start, deoarece Veronica Rodean şi Claudia Ştef au terminat pe locul 50, respectiv 57, la 26 de secunde, respectiv trei minute şi 21 de secunde de sportiva originară din Botoşani.
La Jocurile Olimpice de vară de la Rio au participat peste 10.500 de sportivi, din 206 ţări, printre care şi România cu o delegaţie de 96 de sportivi şi şapte rezerve, la 15 sporturi. Sportivii s-au întrecut la 28 de discipline sportive (306 probe).
România a terminat cu un bilanţ de patru medalii: aurul echipei feminine de spadă, argintul obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) şi cel cucerit de canotoarele de la 8+1.
Înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Rio, delegaţia României a fost primită la Cotroceni, unde i-a fost înmânat drapelul sportivei Cătălina Ponor. Atunci, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis sportivilor: „Noi, cei care vă admirăm, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice şi psihice depăşite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtăşiţi întotdeauna cu noi, cei care vă privim şi aşteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră. Aţi dăruit şi veţi dărui românilor satisfacţie şi emoţie, lucruri foarte greu de atins. Vreau să ştiţi că aveţi în mine cel mai mare susţinător”.